Sanoja kokemuksista -kurssin satoa

Järven yllä oli valkoista usvaa. Vesi oli mustaa, ja taivasta peittivät harmaat pilvet. Kumarruin veden ylle. Pohja näkyi vain rannassa, mutta sen jälkeen järvi syveni nopeasti.
Silloin jotain välähti syvemmällä vedessä. Kumarruin lähemmäs ja tähystin syvyyksiin. Se ei ollut vaikuttanut kalalta. Hetkeen ei tapahtunut mitään, mutta pian vesi väreili, ja erotin välähdyksen vähän kauempaa. Odotin kiinnostuneena kolmatta kertaa. Halusin selvittää, mikä sen oli aiheuttanut. Uutta välähdystä ei kuitenkaan kuulunut.
Lakeuduin aivan pinnan lähelle ja liu´uin veteen. Se oli viileää, ja sai vaatteeni tuntumaan painavilta. Uin eteenpäin, ja etsin välähdyksen aikaansaajaa. Tummasta pohjasta ei kuitenkaan erottanut mitään. Järvellä oli hiljaista. En erottanu muuta kuin veden loiskeen itseäni vasten. Usva pyöri hitaasti ympärilläni.
Yhtäkkiä jokin kylmä ja limainen tarttui jalkaani, ja kiskoi minua kohti syvyyksiä. Suuni täyttyi vedestä yrittäessäni potkia itseäni irti. En saanut henkeä, ja pinta ajautui vain kauemmas. Epätoivoisesti yritin räpiköidä ylöspäin, mutta se, mikä minuun ikinä olikin tarttunut, oli vahvempi. Ote jalastani irtosi ja siirtyi käteeni. Sen lisäksi toiset limaiset sormet puristuivat toisen ranteeni ympärille. Tajusin olevani kasvotusten vihertäväihoisen vetehisen kanssa. Se piteli tiukasti kiinni käsistäni, enkä saanut niitä irti. Olennon kasvoissa oli ryppyjä, ja sillä oli mulkosilmät kuin kalalla.
En pystynyt enää pidättämään hengitystä. Avasin suuni, ja keuhkoihini tulvahi vettä. Tuijotin vetehistä silmiin. Sen kasvoilla ei ollut selkeää ilmettä mutta vaikutti siltä kuin se olisi hymyillyt. Viimeinen asia, jonka tajusin, oli hopeatieran välähdys olennon otsalla.
- Lume