Sanaamo kutsuu nuoret kirjoittajat koolle 25.5.2013

Sanaamo – nuorten sanataidetapahtuma 25.5.2013

Sanaamo kutsuu 12–19-vuotiaat sanataiteesta kiinnostuneet nuoret koolle kirjoittamaan, tutustumaan toisiinsa, jakamaan tekstejään ja kokemuksiaan yhden iltapäivän ja illan ajaksi toimintakeskus Happeen. Toimintapäivän aikana on mahdollisuus saada henkilökohtaista palautetta omasta tekstistä sekä oppia uutta kirjoittamisesta ja oman tekstin esittämisestä.
Kirjoita ja esiinny -työpajassa tutustutaan lavarunouteen sekä koetellaan runouden ja räpin rajapintoja. Runoilija Teemu Mannisen ohjauksessa puolestaan kokeillaan kirjoittamisen uusia ja vanhoja keinoja. Novelliklinikalla kirjailijat Joonas Konstig ja Sirpa Kähkönen antavat henkilökohtaista palautetta ajanvarauksella. Iltaohjelmana on Happi-kirjallisuusklubi, jossa runous ja proosa kohtaavat räpin. Kirjailijavieraaksi klubille on kutsuttu hiljattain esikoisteoksensa julkaissut Tua Harno. Työpajaohjaajat esiintyvät ja kaikilla tapahtuman osallistujilla on mahdollisuus lukea omia tekstejään ääneen ”open mic”:issa.
Kenelle?
Kaikille 12–19-vuotiaille, joita kiinnostaa lukeminen, kirjoittaminen tai oman tekstin esittäminen. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Illan Happi-klubi on avoin sekä työpajoihin osallistuville että muille ohjelmasta kiinnostuneille.
Koska?
Lauantaina 25.5., tarkempi aikataulu ohjelmassa.
Missä?
Toimintakeskus Hapessa, Helsingin Sörnäisissä. Happi on Helsingin nuorisoasiainkeskuksen toimipaikka ja sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 31, 00500 Helsinki.
Kuinka pääsen mukaan?
Ilmoittaudu työpajoihin ja/tai Novelliklinikalle Nuoren Voiman Liittoon, koulutussihteeri Laura Laitiselle: laura.laitinen(at)nuorenvoimanliitto.fi, puh. 0443037819. Mainitse ilmoittautuessasi nimesi, ikäsi, puhelinnumerosi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi sekä se, mihin työpajaan haluat ilmoittautua. Mikäli haluat mukaan Novelliklinikalle, lähetä novellisi ilmoittautumisen yhteydessä liitetiedostona. Ilmoittautumisaika on 16.3.–3.5.2013.
Mitä maksaa?
Tapahtuman ohjelma on osallistujille ilmainen. Varaa mukaan omat eväät tai rahaa kahvilaa varten!
Kuka järjestää?
Nuoren Voiman Liitto yhteistyössä Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen toimintakeskus Hapen kanssa.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Laura Laitinen, koulutussihteeri
Puh. 0443037819, s-posti: laura.laitinen(at)nuorenvoimanliitto.fi
Nuoren Voiman Liitto
Fredrikinkatu 23 D 4, 00120 Helsinki
OHJELMA
Klo 11.30–13.30 Novelliklinikka
– kirjailijat Sirpa Kähkönen ja Joonas Konstig antavat osallistujille henkilökohtaista palautetta ajanvarauksella.
Klo 13.00–13.30 Ilmoittautuminen Happisalissa
Klo 13.30–14.00 Ohjattu tutustuminen
Klo 14–17 Työpajat: A) Kirjoita ja esiinny B) Sulkakynästä tekstirobotteihin
Klo 17–18 Tauko, kahvila auki
Klo 18–20 Happi-klubi:
Kirjailijavieras Tua Harno lukee otteita esikoisteoksestaan Ne, jotka jäävät, jolla hän voitti Otava-kustantamon Pentti Saarikoski -kirjoituskilpailun.
Runoutta! Esiintyjinä Teemu Manninen, Harri Hertell ja J Riskit.
Open Mic: lava on vapaa!
Illan juontaa lavarunoaktiivi Kasper Salonen.

Nuorten Novelliklinikka
Haluaisitko saada palautetta novellistasi kasvokkain kirjailija Sirpa Kähköseltä tai Joonas Konstigilta? Suositulla Novelliklinikalla kirjailija kommentoi kertomustasi ja sinulla on mahdollisuus kysyä vinkkejä kirjoittamiseen. Päästäksesi mukaan klinikalle lähetä yksi novellisi (max. 20 liuskaa, riviväli 1,5, fonttikoko 12) ennakkoilmoittautumisen liitteenä. Mukaan mahtuu 10 nopeinta ilmoittautujaa, joille kullekin varataan noin 15 minuutin henkilökohtainen palauteaika jommallekummalle kirjailijalle. Ilmoittauduttuasi saat tarkemmat osallistumisohjeet ja oman ajanvarauksen.

TYÖPAJAT

Kirjoita ja esiinny
Kirjoita ja esiinny -työpajassa nuoria kannustetaan itseilmaisuun runouden, rap-lyriikan ja spoken wordin keinoin. Tarkoituksena on tutustuttaa nuoret näihin ilmaisun muotoihin ja lisätä heidän itseluottamustaan esiintyjinä. Samalla opitaan useita arkielämässäkin hyödyllisiä taitoja kuten esiintymisjännityksen hallitsemista. Työpajassa pohditaan ääni- ja videonäytteiden avulla, mitä lavarunous tarkoittaa ja kuinka sitä voi harrastaa. Työpajan aikana on myös mahdollisuus kirjoittaa omaa esitettäväksi sopivaa runo- tai proosatekstiä.
Ohjaajat: runoilija Harri Hertell ja rap-artisti J Riskit (Juha Potka)

Sulkakynästä tekstirobotteihin

Kirjoittamisen menetelmiä antiikista digiaikaan, hakukoneista sonetteihin ja tekstitaiteesta tunnustuksiin. Harjoituksia ja esimerkkejä, kokeita ja kertomuksia runonkirjoittamisen unohdetuista tavoista ja uusimmista välineistä.
Ohjaaja: runoilija ja kääntäjä Teemu Manninen

Comments are closed.